Camperreis door Canada…een unieke belevenis!

Canada heeft veel te bieden. Van besneeuwde bergtoppen in de Rocky Mountains tot kano varen over een van de vele schitterende meren. Wandelen door de ongerepte natuur waar nog volop wilde dieren zoals beren en elanden rondlopen.  Canada telt vele parken welke u allemaal kunt bezoeken. Wells Gray Provincial Park, Banff en Jasper National Park zijn enkele voorbeelden hiervan. U zult verstelt staan door de schoonheid van dit land! Bekijk hieronder meer informatie over het maken van een camperreis door Canada.

Bekijk hier alle informatie >>

Lees hier verder over:

Een camperreis door Canada

Camperreis CanadaWat is er nou mooier als dit geweldige land zelf ontdekken? U kunt een camper huren en dan lekker toeren. De kampeerplaatsen kunt u vooraf reserveren, zodat u rustig van kampeerplaats naar kampeerplaats kan rijden.

Onderweg genieten van al het moois dat op uw pad komt.
Het land is zo groot en veelzijdig dat u onmogelijk het hele land in een paar weken kunt ontdekken. Een camperreis geeft u in 3 weken een beeld van een gedeelte van Canada. Als u echter naar een ander gedeelte van het land gaat, zal u een heel ander beeld krijgen. Canada is dus zeker de moeite waard om meerdere keren te bezoeken, om zo alle indrukken van het land op te doen.

Camperreis door het unieke Canada maken?

Enkele bezienswaardigheden

Canada heeft te veel te bieden om alles te benoemen. Enkele bezienswaardigheden zijn:

  • Vancouver: Het historische hart van deze stad, Gastown, is zeker de moeite waard om te bezoeken. Ook Stanley Park, Granville Island en Chinatown zijn toeristische trekpleisters.
  • Camperreis CanadaWhistler: De top van Blackcomb Mountain is bereikbaar met de Peak-2-Peak Gondola. Vanuit hier is het mogelijk om mooie wandelingen te maken door de weides en langs bergmeertjes. In het centrum vindt u terrasjes, restaurants en winkels.
  • Jasper National Park: Maak een boottocht over Maligne Lake, bezoek de Miette Hot Springs, een eeuwenoude gletsjer en de helderblauwe meren. Kortom, Jasper National Park is een absolute aanrader.
  • Banff National Park: Een schitterend natuurgebied met veel wilde dieren, ruige kliffen, spectaculaire meren en uitgestrekte bossen en natuurlijk de Upper Hot Springs.
  • Mount Revelstoke National Park: Een oeroud regenwoud met een warm, maar vochtig klimaat. Er groeien hier diverse planten en pijnbomen. Ook een toendra en weides zijn hier te vinden. Ook is dit een van de leefgebieden van de grizzlybeer.
  • Wells Gray Provincial Park: Dit park is vooral bekend vanwege de vele watervallen zoals bijvoorbeeld de Spahats Creek Falls, de Dawson Falls (twintig meter hoog) en meest bekende Helmcken Falls van negentig meter breed en twintig meter hoog. Een kajak- of kanotocht over Murtle lake behoort ook tot de mogelijkheden.

Zaken om rekening mee te houden met een camperreis door Canada.

Als u met een camper door Canada trekt, zijn er een aantal dingen waar u rekening mee moet houden. Ten eerste is het bij de meeste verhuurbedrijven verplicht om een camper te reserveren. Er is keuze uit verschillende types camper. Ook de prijzen zijn heel verschillend. U kunt met wat oudere campers vrij goedkoop en primitief rondreizen, maar u kunt ook hele nieuwe, luxe campers huren. De meeste kampeerplaatsen in de nationale parken zijn zo populair dat ze vaak allemaal verhuurt zijn.

Boek daarom tijdig een plaats om verzekerd te zijn van een mooie locatie om te overnachten. De afstanden in Canada zijn vele malen groter dan wat we in Nederland gewend zijn. Ga daarom goed voorbereid op rondreis. Zorg altijd voor voldoende drinken en eten, zodat u niet in de problemen komt als u een paar uur geen stadje tegenkomt of voor als u pech krijgt onderweg.

Voor reiservaringen en tips: Rondreis.net.

Meer informatie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *