Geniet van een bijzondere rondreis in de maand januari.

Ondanks dat Canada het één na Rondreis Canada januarigrootste land ter wereld is, heeft het niet zoveel verschillende klimaatgebieden. In de winter koelt het in veel delen van Canada erg af door de koude poollucht. De temperatuur kan dalen naar -30 tot -40 graden. Sommige dorpen kunnen dan ook afgesloten worden. Oeps! Lees even waar je op moet letten als je in januari naar Canada reist.

Bekijk hier alle informatie >>

Lees hier verder over:

In januari een rondreis maken door Canada.

Canada in januari?

  • Rondreis Canada januariWanneer je met een (huur) auto rondrijdt in Canada zijn sneeuwkettingen verplicht.
  • Hou er rekening mee dat veel accommodaties in het binnenland afgesloten zijn door de bergen sneeuw
  • Het klimaat aan de westkust is veel milder. Hier zal de temperatuur nooit onder de nul komen.Dit komt door de Rocky Mountains die de koude poollucht tegenhouden en zorgen dat het zeewater warm blijft.
  • Canada is wel heel geschikt voor wintersporten in de winter. Waar veel mensen urenlang in de auto zitten, ben je binnen 9 uur al bij de Rocky Mountains. Je kunt vliegen naar Vancouver, Calgary en Edmonton.
  • Er zijn ook een aantal binnen activiteiten die de moeite waard zijn zoals de Mega shopping mall en Canada’s Sports Hall of Fame in Calgary.
  • Vancouver en Vancouver Island zijn goed te bereiken in januari

Tip:

Tijdens een rondreis Canada in de maand januari kun je hele andere activiteiten ondernemen dan in zomer, al moet je altijd wel uitkijken met het weer.

Meer pagina’s over rondreizen in Canada:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *