Geniet van een hele bijzondere rondreis door Canada in de maand maart.

Rondreis Canada maartWanneer je een weergaloos land zoekt waar volop van de natuur te genieten is, kom je in Canada volledig aan je trekken. Het land kent tien schitterende provincies, drie territoria en een rijke historie. Het immens grote land kent veel afwisseling. Zo zijn er de bruisende steden als Montreal, Toronto en Vancouver die afgewisseld worden met meren, uitgestrekte bossen en ruige bergmassa’s. Het is een land dat imponeert. Bekijk hieronder meer informatie over het maken van een rondreis door Canada in maart.

Bekijk hier alle informatie >>

Lees hier verder over:

In maart een rondreis maken door Canada?

Rondreis Canada in maart.
Canada is natuurrijk, met vele onaangetaste gebieden. De beste tijd om te reizen is tussen maart en november. De winters in Canada zijn zeer streng, wat ook zijn weerslag heeft op vervoer. In de winter is het dus moeilijker te reizen. Bovendien is min 30 graden ook geen klimaat dat voor iedereen is weggelegd.
Maart is een ideale periode.
Het is het moment dat de natuur uit de winterslaap ontwaakt en de lente in aantocht is. De meren zijn fris en helder en de bossen groeien weer aan. Het klimaat kan op sommige plekken nog fris zijn, maar de buitenlucht maakt veel goed.

Canada en de lente

Het begin van de lente is een prima periode Canada te bezoeken voor een rondreis:
  • Rondreis Canada maartHet is een mooi moment om wilde dieren te zien. Orka’s en walvissen zijn aan zee te spotten en veel dieren die leven in een bosrijke omgeving komen uit hun winterslaap.
  • In British Columbia zijn er nog plekken waar het koud is. De hoge bergen dragen nog de sneeuw van de winter. Een prachtig aangezicht rondom Whistler.
  • De Rocky Mountains blijven imponeren. Deze geweldige plek raakt ieder die het bezichtigd door de indrukwekkende uitzichten. Er worden hier goede tours aangeboden om het gebied te verkennen.
  • Landschap te genieten. Een ontspannende manier om het land te ervaren. Ook mountainbiken is vanaf maart weer mogelijk.
  • Niagara Falls is een grote trekpleister. Dat is zeer terecht. Maart is de ideale tijd om dit spektakelstuk te bezoeken. De warmere maanden struikel je namelijk over de vele toeristen die de plek bezoeken.
  • Op eigen vervoer een road-trip maken is ook een echte aanrader in maart. Langzaam aan zie je hoe de weelderige natuur weer opbloeit.

Meer informatie over rondreizen door Canada:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *