Beleef Canada met een rondreis in de maand mei!

Rondreis Canada meiCanada is een enorm uitgestrekt land dat qua klimaat redelijk extreme omstandigheden kan meemaken. Het is dan ook aan te raden op voorhand goed geïnformeerd te zijn over de temperatuur en de mogelijkheden in de periode waarin je wenst te gaan. Eigenlijk is het klimaat min of meer te vergelijken met de Scandinavische landen met een milde zomer maar een strenge winter. Van plan om in mei richting dit prachtige land te trekken? Dan zijn er toch enkele zaken die je dient te weten.

Bekijk hier alle informatie >>

Lees hier verder over:

Rondreizen in de maand mei door Canada

Canada in mei? Geweldig!

Mei is voor Canada eigenlijk nog net het randje van de winter. De temperatuur is al beter aan het worden en stilaan wordt het land ontsloten maar vergis je niet: veel accommodaties zullen nog gesloten zijn en een regenponcho is geen overbodige luxe. Wil je in het binnenland rijden? Dan heb je zonder enige twijfel sneeuwkettingen nodig om de wegen te overwinnen.

Wat zijn dan de do’s en dont’s in mei?

  • De steden: grote steden als Toronto, Vancouver en Montreal vallen zonder enig probleem te bezoeken.
  • De kuststreek in het zuiden is vrij ontsloten en ook rond de grote meren kan je hier heel wat natuurpracht terugvinden.
  • British Columbia is als provincie altijd relatief snel ontsloten en heeft zelfs op enkele plekken een microklimaat wat behoorlijk warm te noemen valt.
  • De Rocky Mountains en het binnenland wacht je beter nog even mee.

Een rondreis in Canada kan je doorheen het hele jaar plannen maar wanneer de winter nog niet volledig het land uit is opteer je bij voorkeur voor een goede voorbereiding en de warmere plekken!

Meer informatie over rondreizen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *