Rondreis door West Canada in september.

Rondreis West Canada septemberOndanks dat Canada een gebied is van bijna 10 miljoen vierkante kilometer zijn er niet echt grote klimaatverschillen. Dit komt doordat de ligging relatief ver bij de evenaar vandaan ligt. De Rocky Mountains die in het westen liggen zorgen er voor dat depressies niet het binnenland kunnen bereiken. Temperaturen kunnen in de wintermaanden waardes bereiken van -30 graden.

Bekijk hier alle informatie >>

Lees hier verder over:

De wintermaanden zijn ongeschikt om met een camper Canada te ontdekken. Wel is de west-kust relatief warmer dan het oosten van Canada. Met name de maand september is prima om een vakantie te plannen in dit gedeelte van de wereld. Bekijk hieronder meer informatie over het maken van een rondreis door West Canada in september.

Rondreis West Canada in de maand september:

September in West Canada

De zomers in het westen zijn van juni tot en met september. September is een prachtige maand met het begin van de eerste herfstkleuren. Van juni t/m september is de beste periode om door dit land te reizen. In het westen van Canada is ontzettend veel wildlife te spotten zoals;

  • Beren en elanden
  • Roofvogels
  • Herten
  • Orka’s en walvissen

Maar ook een breed scala aan parken is een aanrader om tijdens je rondreis te bezoeken.

Lake Louise

Lake Louise is een klein plaatsje gelegen in National Park Banff. Dit dorpje ligt aan het Louisse meer. Een van de mooiste natuurgebieden ligt rondom dit meer en vindt je de hoogste bergtoppen in dit skigebied zoals de;

West Canada is fantastisch om een rondreis te maken in september. Niet te warm en nog niet echt koud. Meer informatie op desbetreffende websites die dit soort reizen aanbieden.

Meer informatie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *