Lees hier meer over de vakanties in Canada ->

Vakantie Canada beste reistijd

De beste reistijd voor Canada is afhankelijk van je reisbestemming en reisdoel

Vakantie Canada beste reistijdWat is de beste reistijd naar Canada? Dat is afhankelijk van je reisbestemming, want Canada behoort tot de grootste landen ter wereld. De verschillen in temperatuur tussen de verschillende delen van Canada kunnen hierdoor groot zijn. Over het algemeen is de periode van juni tot medio oktober de beste reistijd voor Canada. De gemiddelde temperatuur ligt overdag dan tussen de 15 en 25 graden. De winters kunnen lang en koud zijn, maar lenen zich uitstekend voor een wintersportvakantie. Bekijk hieronder meer informatie over een vakantie Canada beste reistijd.

Het complete reisaanbod bekijken voor Canada? Klik op onderstaande link.

Bekijk hier de beste reistijden en vakanties voor Canada >>

Vakantie Canada beste reistijd:

Het klimaat in Canada verschilt per gebiedsdeel. De geografische ligging speelt een rol, maar ook de hoogte van de Canadese regio en de afstand tot de zee zijn van invloed op de temperatuur (Vakantie Canada beste reistijd). Zo is het langs de westkust van Canada warmer dan in de rest van het land. Dit komt door de invloed van de warme Stille Oceaan. Het oosten van Canada kent vochtige en warme zomers en koude winters. Aan beide kusten valt door het jaar ongeveer een gelijke hoeveelheid neerslag. In het centrum en het noorden van Canada valt relatief weinig neerslag. De bergen van de Rocky Vakantie Canada beste reistijdMountains lenen zich in de lente en de zomer om te wandelen en in de winter om te skiën. Van november tot mei is het wintertijd in Canada. Als je de wilde natuur met zijn bijzondere diersoorten in Canada wilt verkennen, is er ook een beste reistijd.

  • Beste reistijd qua temperatuur: van juni tot halverwege oktober
  • Beste reistijd ijsberen spotten: oktober en november
  • Beste reistijd om orka’s te zien: mei tot september
  • Beste reistijd om beluga walvissen te ontdekken: juli en augustus

Beste reistijd Canada te weten komen voor het maken van een mooie reis in Canada? Of het maken van een mooie rondreis of een vakantie in Canada? Ga dan naar de website (specialist). Bekijk de mooiste reizen door op één van de blauwe links te klikken. Heel veel plezier met het vinden van een mooie reis. (Vakantie Canada beste reistijd)

Bekijk hier de rondreizen door Canada voor 2017 >>

Tip: Rondreis.net voor meer reiservaringen en leuke weetjes.

Meer informatie en weetjes over reizen naar Canada:

Geef een reactie