Kom meer te weten over een vakantie Canada oktober!

Vakantie Canada oktoberWanneer je hebt besloten om een reis te gaan maken naar Canada is dat een goede keus. Je moet je echter wel goed voorbereiden hoe je dat wil gaan doen. Ga je individueel of in groepsverband? Dat maakt namelijk een groot verschil. Wanneer je alleen gaat, dan zal je zelf, of door je reisbureau alles ervoor moeten laten vastleggen. Je kunt hierbij denken aan de overnachtingen en het eten dat je moet nuttigen per dag.

Bekijk hier alle informatie >>

Lees hier verder over:

Wanneer het hotel is vastgelegd, dan is het slapen en eten geen probleem meer. Wanneer je dus naar een stad gaat om die te bewonderen, dan is een hotel voldoende. Je kunt dan vanuit dat hotel dagelijks tochten maken door de stad. In groepsverband wordt alles voor je geregeld, ook al zou je door een bepaald gebied willen trekken in het land. Je wordt dan in de ochtend opgehaald en rijdt dan in groepsverband naar de mooie plekken in die omgeving.

Een vakantie vieren in oktober in Canada?

Tijd van het jaar
Je zal ook moeten bekijken wanneer je wilt gaan. De beste reistijd is van maart tot en met oktober. In principe kun je hele jaar door Canada trekken. Wanneer je naar het hoge noorden wilt gaan dan kun je het beste juli of augustus nemen, tenzij je gaat voor de sneeuw.

Het weer

Je moet niet speciaal naar Canada gaan voor lekker te zonnen. Extreem warm zal het niet worden. De gemiddelde warmste temperatuur in Zuidoost-Canada en Midden-Canada bedraagt zo’n 26 graden Celsius. Veel warmer zal het niet worden. Dat zijn dan nog wel de warmste streken. In het noorden is het een stuk kouder. Ook in Zuidwest-Canada is het niet zo warm. De gemiddelde temperatuur bedraagt hier 22 graden Celsius. Je kan ook het beste, als je naar een gebied reist, de regentijd vermijden.

Meer informatie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *